Εκτέλεση
Η συνταγή που θα κάνει το τραπέζι σας να ξεχωρίζει, από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Για τη κρέμα τυριού: | Σε ένα μεγάλο σκεύος προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε καλά με έναν αυγογδάρτη για να αφρατέψει η κρέμα μας. Προσθέτουμε τα τρίμματα της φέτας, τις ελιές και με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά.
|
Βάζουμε τη κρέμα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε να σφίξει.
|
|
Για τη βάση: | Προσθέτουμε στο μπλέντερ τα παξιμάδια σε δόσεις και τα χτυπάμε ώστε να γίνουν σκόνη.
|
Προσθέτουμε τα παξιμάδια σε σκόνη σε ένα σκεύος, προσθέτουμε το βούτυρο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το μίγμα σε ένα στρογγυλό ταψί και πατάμε πολύ καλά.
|
|
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
|
|
Για τη μαρμελάδα μπέικον: | Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το προσθέτουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει και να γίνει τραγανό.
|
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια μας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε μέχρι να χρυσαφίσει. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα.
|
|
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και ανακατεύουμε για να λιώσει ακλά η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
|
|
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
|
|
Προσθέτουμε το μίγμα σε δόσεις στο μπέλντερ και χτυπάμε καλά ώστε να πάρει τη μορφή μαρμελάδας.
|
|
Για τη σύνθεση: | Αποσύρουμε τη κρέμα τυριού από το ψυγείο περίπου μισή ώρα πριν το στήσιμο του πιάτου μας. Προσθέτουμε τη κρέμα τυριού στη βάση από παξιμάδια που έχουμε έτοιμη. Με τη βοήθεια μιας σπάτουμας απλώνουμε καλά.
|
Στρώνουμε τα ντοματίνια επάνω στη κρέμα τυριού. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα μπέικον και απλώνουμε καλά. |
Σχετικό Προϊόν