Εκτέλεση
Τα κριτσίνια Τσάνος στη BLT σαλάτα του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου!
1 | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. |
2 | Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματίνια μας. Αφαρούμε τα κοτσάνια, αν υπάρχουν. Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί.
|
3 | Ραντίζουμε τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη. Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο πολύ καλά. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.
|
4 | Ενώ ψήνοντα τα ντοματίνια μας, σε ένα μεγάλο, αντοκολλητικό, τηγάνι προσθέτουμε το μπέικον. Τηγανίζουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να τραγανίσει καλά το μπέικον.
|
5 | Μεταφέρουμε το μπέικον σε πάγκο κοπής και όσο είναι ακόμη ζεστό το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Μεταφέρουμε το μπέικονσε ένα πιάτο έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει το περιττό λίπος.
|
6 | Χωρίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού μας. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε. Κόβουμε σε αρκετά μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
|
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μαρούλι, τις ντομάτες, το μπέικον, το καλαμπόκι, τα κριτσίνια και τη σως.
|
|
Για τη σως: | Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. |
Σχετικό Προϊόν