Το πιο νόστιμο Χούμους με ψητά πατζάρια

Εκτέλεση

 επιλογές σερβιρίσματος: ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο / κόλιαντρο, πάπρικα, φρυγανιές κουκουνάρια, ψιλοκομμένα φιστίκια ή καβουρδισμένους καρπούς.

 

 ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ

  • Ψωμι φρηγανισμενο Ολικής Άλεσης με φυσικό Προζύμι ΤΣΑΝΟΣ 
  • Μπουκιές Κρίθινες Ολικής άλεσης ΤΣΑΝΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Για να ψήσουμε τα παντζαρια ξεφλούζοθμε περίπου 3 – 4  ανάλογα με το μέγεθος, στη συνέχεια κοβουμε τα όλα σε περίπου ιδια κομμάτια  και τοποθετουμε τα σε ένα μπολ μικροκυμάτων Προσθετουμε περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό στο μπολ, να τα καλύψουμε και τα βραζουμε σε ψηλη θερμοκρασια για 5 – 6 λεπτά. Εναλακτικα τα βραζουμε στην κατσαρολα  στο ματι μεχρι να μαλακωσουν ελαφρος.  Ανακατευουμε τα μαγειρεμένα πατζαρια σε ενα ταψι σε λίγο ελαιόλαδο, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 190C για περίπου 25 – 30 λεπτά.

2. Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μεγάλο μπολ με 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και καλύουμε με άφθονο νερό. Τα ρεβίθια θα διπλασιαστούν σε όγκο και τα αφήνουμε για μια νύχτα για να μουλιάσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

3. Την επόμενη μερα ξεπλενουμε καλά τα ρεβίθια και βάζουμε τα σε μια μεσαία κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό. Σιγοβράστε για μία ώρα (ή λίγο περισσότερο), απομακρύνοντας τυχόν σκουπίδια που μπορεί να αναπτυχθούν στην επιφάνεια. Στραγγίστε και αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς.

4. Λιώστε το σκόρδου με το αλάτι, προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Αφήστε αυτό να εγχυθεί για περίπου 10 λεπτά. Σουρώστε το χυμό από το σκόρδο και κρατήστε το στο πλάι.

5. Βάλτε το ταχίνι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, Προσθέστε περίπου 4 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό 1 κάθε φορά και επεξεργαστείτε για λίγα δευτερόλεπτα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, μαγειρεμένα ρεβίθια, κύμινο και παντζάρια. Επεξεργαστείτε για λίγα λεπτά μέχρι να έχετε τη υφη που επιθυμείτε. Προσθέστε περισσότερο χυμό λεμονιού όπως θέλετε και αλατοπιπερώνετε και αρωματίζετε.

6 Γαρνίρετε με το ελαιόλαδο ξηρούς καρπούς και σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμι με φυσικό προζύμι Τσάνος. 

 

Πρόταση σερβιρίσματος

Ψήστε μια φέτα ψωμί με φυσικό προζύμι ΤΣΑΝΟΣ 

απλώστε το χούμους σε όλη την επιφάνεια,

προσθέστε φέτες αβοκάντο , τριμμένη φέτα

γαρνίρετε με φύλλα βασιλικού και πιπέρι!