Αβοκάντο τόστ με bran crackers
Μερίδες: 4Χρόνος προετοιμασίας: 20'

Εκτέλεση

Δυναμωτικό πρωινό με bran crackers Τσάνος από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Για τα αυγά: Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό προσθέτουμε αλάτι και τα αυγά μας. Το νερό θα πρέπει να καλύπτει τα αυγά, οπότε αν χρειαστεί συμπληρώνουμε.

 

Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια θερμοκρασία και αφού έρθει το νερό σε βρασμό μετράμε 5 λεπτά. Έτσι τα αυγά μας θα είναι αρκετά μαλακά αλλά όχι εντελώς ρευστά στον κρόκο.

 

Για το αβοκάντο: Καθαρίζουμε τα αβοκάντο μας και τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος. Με ένα πιρούνι πατάμε καλά μέχρι να πάρουν υφή πάστας.

 

Προσθέτουμε το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

 

Για τα λαχανικά: Κόβουμε σε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες το ραπανάκι και τα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον αφήνουμε στη άκρη.

 

Για τη σύνθεση: Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο πάνω σε κάθε bran cracker. Προσθέτουμε 1 μεγάλη κ.σ. από το αβοκάντο και την απλώνουμε καλά.

 

Προσθέτουμε επάνω στο αβοκάντο λίγες φέτες από ραπανάκι και ντοματίνια.

 

Με τη βοήθεια ενός κόφτη αυγού ή αν δεν έχουμε, με ένα αρκετά κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε φέτες τα αυγά μας. Τοποθετούμε τις φέτες ενός αυγού πάνω σε κάθε bran cracker.

 

Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σχετικό Προϊόν