Εκτέλεση
Δυναμωτικό πρωινό με bran crackers Τσάνος από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Για τα αυγά: | Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό προσθέτουμε αλάτι και τα αυγά μας. Το νερό θα πρέπει να καλύπτει τα αυγά, οπότε αν χρειαστεί συμπληρώνουμε.
|
Βάζουμε την κατσαρόλα μας σε μέτρια θερμοκρασία και αφού έρθει το νερό σε βρασμό μετράμε 5 λεπτά. Έτσι τα αυγά μας θα είναι αρκετά μαλακά αλλά όχι εντελώς ρευστά στον κρόκο.
|
|
Για το αβοκάντο: | Καθαρίζουμε τα αβοκάντο μας και τα βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος. Με ένα πιρούνι πατάμε καλά μέχρι να πάρουν υφή πάστας.
|
Προσθέτουμε το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
|
|
Για τα λαχανικά: | Κόβουμε σε όσο το δυνατόν πιο λεπτές φέτες το ραπανάκι και τα ντοματίνια. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον αφήνουμε στη άκρη.
|
Για τη σύνθεση: | Ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο πάνω σε κάθε bran cracker. Προσθέτουμε 1 μεγάλη κ.σ. από το αβοκάντο και την απλώνουμε καλά.
|
Προσθέτουμε επάνω στο αβοκάντο λίγες φέτες από ραπανάκι και ντοματίνια.
|
|
Με τη βοήθεια ενός κόφτη αυγού ή αν δεν έχουμε, με ένα αρκετά κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε φέτες τα αυγά μας. Τοποθετούμε τις φέτες ενός αυγού πάνω σε κάθε bran cracker.
|
|
Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. |
Σχετικό Προϊόν