Εκτέλεση
Για τα μπιφτέκια: | Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το βασιλικό, το δενδρολίβανο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
|
τα ψίχουλα του ψωμιού, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές νερό και ζυμώνουμε το μίγμα.
|
|
Αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
|
|
Βάζουμε την τοστιέρα με αντικολλητικές πλάκες γκριλ να πάρει θερμοκρασία.
|
|
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στην τοστιέρα κλείνοντας το καπάκι, έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές, για περίπου 15-20 λεπτά.
|
|
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: | Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. |
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τη μαργαρίνη σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
|
|
Όταν πάρουν χρώμα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το θυμάρι και τη μαυροδάφνη.
|
|
Αλατίζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν 20 λεπτά ακόμη.
|
|
Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες και την τοποθετούμε πάνω στα μπιφτέκια.
|
|
Από πάνω βάζουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και τοποθετούμε πάλι τα μπιφτέκια στην τοστιέρα ανεβάζοντας την πάνω πλάκα στη δεύτερη θέση, έτσι ώστε να λιώσει η μοτσαρέλα και να γκρατιναριστούν τα κρεμμύδια.
|
|
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια ζεστά σε στρόγγυλα ψωμάκια για μπέργκερ και άλλα υλικά της επιλογής μας. |
Σχετικό Προϊόν