Εκτέλεση
Πεντανόστιμες κοτομπουκιές με μέλι από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο!
Βήματα | Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C. |
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια. | |
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και με ένα πιρούνι τα χτυπάμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μικρό σκεύος προσθέτουμε τα bran crackers, τη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε. | |
Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το μίγμα bran crackers και ψίχουλων. | |
Βουρτσίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρνώντας τις κοτομπουκιές μας στη μέση του χρόνου. | |
Για τη σάλτσα μελιού: | Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το φρέσκο χυμό λάιμ, το μέλι, τη καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ελαιόλαδο. |
Χτυπάμε με ένα πιρούνι πολύ καλά και αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο περίπου για μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε μαζί με τις κοτομπουκιές. | |
Για τη σύνθεση: | Μεταφέρουμε τις κοτομπουκιές μας μέσα στη σάλτσα και φροντίζουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές. |
Σχετικό Προϊόν