ΠΑΤΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ
Μερίδες: 4Χρόνος προετοιμασίας: 40'

Εκτέλεση

1 Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε ολόκληρα τα σκόρδα και τα ψήνουμε στους 180° C για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να δούμε πως έχουν μαλακώσει καλά.

 

2 Τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι και πιέζουμε ώστε να πάρουμε τη μαλακιά σάρκα τους.

 

3 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε. Μόλις αρχίσει να μαραίνεται, προσθέτουμε τη μαλακιά σάρκα του σκόρδου, τις πατάτες και τα καρότα.

 

4 Μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

 

5 Όσο βράζουν τα λαχανικά μας, προσθέτουμε σε ένα τηγάνι τις φέτες του μπέικον. Τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανό. Τοποθετούμε τις φέτες του μπέικον σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τη λιπαρότητα και αφήνουμε στην άκρη.

 

6 Όταν τα λαχανικά μας είναι πολύ μαλακά αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.

 

7 Αν έχουμε ραβδομπλέντερ χτυπάμε μέσα στη κατσαρόλα τα λαχανικά μας μέχρι να μην υπάρχει κανένα κομμάτι λαχανικού. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από το μπλέντερ, σε δόσεις.

 

8 Ξαναβάζουμε την πολτοποιημένη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το τσίλι και το βασιλικό. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά.

 

9 Σερβίρουμε βάζοντας κομμάτια κριτσινιού με τριμμένο τυρί, 2 φέτες μπέικον και 1 κ.σ. γιαούρτι στο κέντρο κάθε πιάτου. Προσθέτουμε επιπλέον κριτσίνια στο πλάι.