Κοτομπουκιές με σάλτσα μελιού
Μερίδες: 4 Χρόνος προετοιμασίας: 25'

Εκτέλεση

Πεντανόστιμες κοτομπουκιές με μέλι από τον σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο!

Βήματα Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και με ένα πιρούνι τα χτυπάμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μικρό σκεύος προσθέτουμε τα bran crackers, τη γλυκιά πάπρικα και ανακατεύουμε.
Περνάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από το μίγμα bran crackers και ψίχουλων.
Βουρτσίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρνώντας τις κοτομπουκιές μας στη μέση του χρόνου.
Για τη σάλτσα μελιού: Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το φρέσκο χυμό λάιμ, το μέλι, τη καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και το ελαιόλαδο.
Χτυπάμε με ένα πιρούνι πολύ καλά και αφήνουμε σκεπασμένη στο ψυγείο περίπου για μισή ώρα πριν τη σερβίρουμε μαζί με τις κοτομπουκιές.
Για τη σύνθεση: Μεταφέρουμε τις κοτομπουκιές μας μέσα στη σάλτσα και φροντίζουμε να πάει παντού. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.