ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!! ΚΡΟΥΤΟΝ    απο το περισσιο ψωμακι

Εκτέλεση

 

 

 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΨΩΜΙΟΥ

Υπάρχουν ατελείωτες επιλογές εδώ! Τα κρουτόν είναι ιδανικά για τη χρήση του εναπομείναντος ψωμιού αρτοποιίας TSANOS ή  ψωμιού TSANOS σε φέτες. Εδώ είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές:

 • Ψωμί Briosh

• Ψωμί ολικής αλέσεως

• Πολυσπορο

• προζυμενιο

 

 ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΚΥΒΑΚΙΑ

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξετε κύβους ψωμιού και θα έχουν ελαφρώς διαφορετική υφή και αποτελέσματα.

• Σπάστε το ψωμί σε κομμάτια. Αυτό δίνει στο κρουτόν μια σούπερ ρουστίκ εμφάνιση και οδηγεί επίσης σε ένα ελαφρώς πιο ευθρυπτο κρουτόν.

• Κόψτε το ψωμί σε κομμάτια. Μπορεί να είναι μικρά ή μεγάλα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τα μικρά κομμάτια θα μαγειρέψουν γρηγορότερα και θα γίνουν πιο τραγανά σε όλη τη διαδρομή, ενώ τα μεγαλύτερα κομμάτια θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο για να ψηθούν και θα παραμείνουν ελαφρώς πιο μαλακά στο κέντρο.

ΛΑΔΙ

σε ενα μπολ ανακατεψτε τα κρουτον με λαδι ακι τα καρυκευματα.

Σχεδόν οποιοσδήποτε τύπος  λαδιού θα λειτουργήσει!

• ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – Αυτό χρησιμοποιώ.

• Άλλες επιλογές θα ήταν το λάδι αβοκάντο, το λάδι καρύδας, ένα μείγμα σουσαμελαιου με αραβοσιτέλαιο.

 

ΙΔΕΕΣ 

Όπως και με το ψωμί, υπάρχουν πραγματικά ατελείωτες επιλογές για καρυκεύματα κρουτόν. Πολλοί συνδυασμοί βοτάνων και μπαχαρικών θα ήταν υπέροχοι. Εδώ είναι μερικές ιδέες:

• Ο αγαπημένος μου συνδυασμός: Ελαιόλαδο + αλάτι + σκόρδο σκόνη + πάπρικα + φρέσκα κλαδάκια θυμάρι και δεντρολίβανο.

• Σκόνη σκόρδου + φρέσκο ​​πιπέρι + παρμεζάνα + βασιλικο για ιταλικες βραδιες

• Νιφάδες κόκκινου πιπεριού ή καγιέν για πικαντικες μερες

 

 ΠΩΣ ΝΑ ΨΗΣΕΤΕ ΚΡΟΥΤΟΝ

Ο καλύτερος τρόπος για να πετυχετε αυτό το τραγανό ψωμακι είναι το ψήσιμο στον φουρνο.!

Απλωνω τα κρουτον σε ενα μεγαλο ταψι και τα ψηνω  στο φούρνο στους 175c. για περίπου 15 λεπτά. Στα μισα τα ανακατευω, αυτο  βοηθά να τα κάνουμε ομοιόμορφα και τραγανά.

Θελω να εχουν ενα χρυσαφι χρωμμα!!

Μου αρέσουν τα τραγανά κρουτον σε σαλάτες, όπως την PANZANELLA ** και τα ελαφρώς πιο μαλακά, μεγαλύτερα σε σούπα όπως αυτη της ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΗΛΟ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ. **

**θα βρειτε τις συνταγες στον ιστότοπο μας**