ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ
Μερίδες: 20'Χρόνος προετοιμασίας: 20'

Εκτέλεση

Οι καριόκες του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου!

1 Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων και το αφήνουμε στην άκρη.

 

2 Προσθέτουμε σε ένα μπολάκι τη κουβερτούρα και τη λιώνουμε είτε σε μπεν μαρί είτε στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

3 Σπάμε τα μουστοκούλουρα (όχι να λιώσουν) με το χέρι και τα προσθέτουμε σε ένα μπόλ. Προσέχουμε να μη λιώσουν τα μουστοκούλουρα αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.

 

4 Στη συνέχεια προσθέτουμε στα μουστοκούλουρα τη λιωμένη σοκολάτα, το λιωμένο βούτυρο, την κανέλα, τα αποξηραμένα φρούτα και το κακάο. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί το πλάθπυμε καλά με τα χέρια μας.

 

5 Τοποθετούμε το μίγμα σε μια διάφανη μεβράνη και το τυλίγουμε για να πάρει σχήμα μπαστουνιού. Στη συνέχεια τυλίγουμε σε δεύτερη μεμβράνη το σαλάμι μας σφιχτά.

 

6 Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ.

 

7 Λιώνουμε τη κουβερτούρα για την επικάλυψη στο φούρνο μικροκυμάτων ή μπεν μαρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

 

8 Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας βουτάμε τις καριόκες μας στη λιωμένη σοκολάτα. Τοποθετούμε σε μια λαδόκολα τις καριόκες μας και τις βάζουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες να κρυώσουν.

 

9 Κόβουμε μικρά κομμάτια από λαδόκολα και τυλίγουμε κάθε καριόκα μέχρι τη μέση. Δένουμε με ένα σπάγγο και σερβίρουμε.
Σχετικό Προϊόν