ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
Μερίδες: 12Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Εκτέλεση

1 Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

 

2 Προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο, και το τοποθετούμε πάνω σε ένα μπεν μαρί, για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

 

3 Βάζουμε τα κουλουράκια και τα αμύγδαλα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς. Μεταφέρουμε τα μίγμα μας και το προσθέτουμε στο μίγμα της κουβερτούρας.

 

5 Ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

 

6 Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το μίγμα.

 

7 Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια των 20 γρ. το καθένα. Θα φτιάξουμε περίπου 12 τρουφάκια.

 

8 Απλώνουμε το κακάο σε ένα πιάτο και ρολάρουμε τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς.