Μπανόφι, η αγαπημένη τάρτα του Βασίλη!

Εκτέλεση

  • Θα χρειαστείτε επίσης…

ταψι κέικ 20cm με αποσπωμενη βαση

Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα ΤΣΑΝΟΣ σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε το καλά, στη συνέχεια πιέστε το μείγμα στη βάση και στις πλευρές του ταψιου. Ψύξτε για 10 λεπτά.

Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 175c

Έχει γίνει η βάση σας πολύ εύθρυπτη; Φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά παγωμένο προτού προχωρήσετε στο επόμενο βήμα – μπορείτε να ψύξετε στην κατάψυξη εάν έχετε λίγο χρόνο!

Βάλτε 75 γραμμάρια βούτυρο και ζάχαρη σε μια βαριά, αντικολλητική κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας όλη την ώρα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το συμπυκνωμένο γάλα και βράζουμε γρήγορα για ένα λεπτό, ανακατεύοντας όλα.

 

 Ετοιμη μια παχιά χρυσή καραμέλα.! Απλώστε την καραμέλα πάνω στη μπισκοτενια βάση, κρυώστε  για 1 ώρα.

 

Εάν η καραμέλα σας είναι πολύ αραιή, πιθανότατα να μην την κάνατε αρκετά ζεστή. Το μείγμα πρέπει να βράσει για 1 λεπτό έως ότου αρχίσει να πυκνώνει, αλλά όχι περισσότερο ή μπορεί να πιάσει και να γίνει κοκκώδες. Για να αποφύγετε  την κοκκώδη δράση, θα πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε ένα βαρέως τύπου αντικολλητικό τηγάνι, να συνεχίζετε να ανακατεύετε, ώστε να μην πιάσει και να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χρονοδιακόπτη!

Αφαιρέστε προσεκτικά την ταρτα από το ταψακι και τοποθετήστε τη σε ένα πιάτο. Κόβουμε τις μπανάνες και  τις τοποθετούμε πάνω 

 

από την καραμέλα, απο πάνω απλωνουμε την απαλά κτυπημένη κρέμα σαντιγη. Για την τέλεια πινελιά, χρησιμοποιηστε σκόνη κακάου ή και τριμμένη σοκολάτα για να διακοσμήσετε την ταρτα μπανοφι. Ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

ΥΓ. Την βαση  και την καραμελα μπορειτε να τις εχετε ετοιμες απο την προηγουμενη μερα.

Ενα γρηγορο και ευκολο γλυκο που θα αρεσει σε ολη τη οικογενεια!